Valilik Son Dakika Açıkladı! O İlde Okullar 1 Gün Tatil Edildi

Valilik Son Dakika Açıkladı! O İlde Okullar 1 Gün Tatil Edildi
Türkiye bugün tekrar deprem gündemiyle sarsıldı. Merkezi Tokat olan Samsun, Sivas, Yozgat ve Kayseri'de hissedilen iki ayrı deprem sonrası Valilik tarafından açıklama geldi. Valilik yaptığı açıklamada, Sulusaray, Yeşilyurt ve...

Türkiye bugün tekrar deprem gündemiyle sarsıldı. Merkezi Tokat olan Samsun, Sivas, Yozgat ve Kayseri'de hissedilen iki ayrı deprem sonrası Valilik tarafından açıklama geldi. Valilik yaptığı açıklamada, Sulusaray, Yeşilyurt ve Artova ilçelerinde eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiği duyuruldu.

Tokat Valiliği’nin yazılı açıklamasında, “Tokat ilimizde Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 ve 4.1 büyüklüğündeki iki depremin ardından, Sulusaray, Yeşilyurt ve Artova ilçelerinde eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir” ifadelerine yer verildi. Bu kararın, depremin etkisinin değerlendirilmesi ve olası risklerin önlenmesi amacıyla alındığı belirtildi.

Öğrenci ve velilerin de bu süreçte de güvenliklerinin en üst düzeyde sağlanması adına gerekli tedbirler alındığı ifade edildi. Depremin de sebep olduğu olası hasar tespiti ve gerekli önlem için de ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.

TOKAT'TA DEPREM FELAKETİ

AFAD'dan alınan bilgiye göre, saat 18.11'de merkez üssü Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deprem yerin 5,9 kilometre derinliğinde meydana geldi. Sarsıntı, çevre illerde de hissedildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Tokat Sulusaray İlçesinde 5.6 büyüklüğünde meydana gelen depremde; Tokat Yeşilyurt ilçesinde 1 kişi etkilenmiştir. Tokat’ın Sulusaray İlçesinde bir ev ve bir cami minaresi yıkılmış olup etkilenen olmamıştır. Tokat’ın Artova ilçesinde bir cami minaresi yıkılmış olup etkilenen olmamıştır. Yozgat İli Gümüşsuyu Köyünde bir ev, Yelken Köyünde bir ev, Elmalıçiftliği Köyünde bir ev yıkılmış olup etkilenen olmamıştır. Tokat ilinden 15 ambulans, 3 UMKE ve 1 UMKE Acil Müdahale Aracı, Yozgat İlinden 5 ambulans, 1 UMKE ve 1 UMKE Acil Müdahale Aracı, Sivas İlinden 1 UMKE ve 1 UMKE Acil Müdahale Aracı bölgeye görevlendirilmiştir. Depremi hisseden vatandaşlarımıza çok geçmiş olsun. Allah ülkemizi felaketlerden korusun.

AFAD Deprem Uzmanı Prof. Dr. Orhan Tatar, "AFAD hemen depremin ilk anından itibaren arama - tarama çalışmarı başlattı. Herhangi bir can veya mal kaybı yok. Bazı köylerimizde yıkılmış ahırlar var. Bu ahırların altında kalmış az sayıda hayvan olduğu bilgisi var. Bunun dışında Kadışehri ilçemizde iki tane binanın yıkıldığı ama çervesinde can veya mal kaybının olmadığı bilgisi var. Bir de en son gelen bilgiye göre Sulusaray ilçesinde tuğla düşmesi nedeniyle bir vatandaşımızın hafif bir şekilde yaralandığı bilgisi var.