Gram altın rekor tazeledi! Altın borcu olanlar yandı

Gram altın rekor tazeledi! Altın borcu olanlar yandı
Gram altın 2 bin 760 liraya yükselerek rekor kırarken, piyasalar ABD ekonomik verilerini ve Fed'in faiz kararlarını yakından izliyor.

Gram altın, son haftalardaki rekorunu aşarak 2 bin 760 liradan işlem görmeye başladı. Dün, ons fiyatındaki düşüşe paralel olarak gerileyen gram altın, günü 2 bin 742 liradan kapatmıştı. Bugün ise yüzde 0,7'lik bir artışla 2 bin 760 lira seviyesine ulaştı. Aynı saatlerde çeyrek altın 4 bin 610 liradan, Cumhuriyet altını ise 18 bin 380 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, dünkü satış ağırlıklı seyrin ardından şu sıralar yüzde 0,5 artışla 2.517 dolardan işlem görüyor. Küresel piyasalarda ise gözler, ABD'de açıklanacak büyüme ve Fed'in enflasyon göstergesi olarak kabul ettiği çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksine çevrildi. Analistler, ABD Gayrisafi Yurt İçi Hasılası (GSYH) verisinin varlık fiyatları üzerinde etkili olmasını beklerken, Fed'in gelecekteki adımlarına yönelik sinyallerin de dikkatle takip edileceğini belirtiyor.

Fed üyelerinden Atlanta Başkanı Raphael Bostic, faiz indirimi konusunda harekete geçme zamanının geldiğini, ancak emin olmak istediğini ifade etti. Para piyasalarında Fed'in yıl sonuna kadar 100 baz puanlık faiz indirimi yapacağı öngörülürken, 50 baz puanlık indirimin kasım veya aralık toplantılarında gerçekleşmesi bekleniyor.