Dikkat her geçen gün yaygınlaşıyor: Amatör cilt bakımı tehlike saçıyor

Dikkat her geçen gün yaygınlaşıyor: Amatör cilt bakımı tehlike saçıyor
Amatör cilt bakımı uygulamaları, sertifikasız ve hijyenik olmayan ortamlar nedeniyle ciltte kalıcı hasarlara yol açabilir.

Güzellik merkezlerinin sayısındaki artışla birlikte, amatör cilt bakımı işlemleri de yaygınlaşıyor ve bu durum ciltte ciddi hasarlara yol açabiliyor. Eskişehir'de güzellik eğitmeni Aylin Muradova, amatör cilt bakımı işlemlerinin tehlikelerine ve doğru uygulama yöntemlerine dikkat çekti. Profesyonel eğitim ve sertifikaya sahip uzmanlar tarafından yapılmayan cilt bakımı, cildin derinlemesine temizlenmesini sağlayamıyor ve akne, siyah nokta ve kırışıklıkları azaltma konusunda etkisiz kalıyor.

Muradova, amatör uygulamaların ciltte kılcal damar genişlemesi, pH bozukluğu, gözenek genişlemesi, leke ve iz gibi kalıcı hasarlara yol açabileceğini belirtti. Hijyenik ortamlarda yapılmayan ve sağlık bakanlığı onaylı ürünler kullanılmayan cilt bakımları risk taşıyor. Uzmanlar, cilt bakımında kullanılan ürünlerin kalitesine, güzellik uzmanının kişisel hijyenine ve sertifikalarına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Yanlış uygulamalar, özellikle cilt hastalığı olan bireylerde daha büyük riskler oluşturabiliyor.