Altındağlı kadınların yeni eğitim dönemi başlıyor

Altındağlı kadınların yeni eğitim dönemi başlıyor
Altındağ Belediyesi’ne bağlı olarak hizmet veren 24 Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi’nde yeni eğitim öğretim dönemi için kurs kayıtları başladı.

Altındağ’daki Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri, yeni eğitim dönemi için hazırlıklarını tamamladı. 2024-2025 kurs dönemi için kayıtlar, 28 Ağustos'ta başladı ve 20 Eylül'e kadar devam edecek. Altındağ Belediyesi’ne bağlı 24 farklı mahalledeki bu merkezlerde, bu yıl 110 farklı branşta ücretsiz kurslar sunulacak. Meslek edindirme ve hobi kurslarına başvurular, Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri'nden yapılabilecek.

KADINLAR İÇİN HER DETAY DÜŞÜNÜLDÜ Merkezlerde, İngilizce, İşaret Dili, Arapça, Osmanlıca gibi dil kursları ile kadınların kişisel gelişimlerine katkı sağlanacak. Ayrıca yönetici sekreterliği, fotoğrafçılık, kuaförlük gibi kurslarla meslek edinme imkanı sunulacak. Ebru, hat, tezhip, gümüş kazaziye, kaligrafi, deri işçiliği, karakalem, amigurumi ve iğne oyası gibi sanat kurslarıyla da yetenekler sergilenecek.

HEM HOBİ HEM SAĞLIKLI YAŞAM KURSLARI Kadınlar bendir, ney, ud, kanun, keman, gitar, saz ve bağlama gibi enstrümanları öğrenebilecek, ayrıca koro kurslarına katılarak Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve Tasavvuf korolarında yer alabilecekler. Fitness, aerobik, pilates, masa tenisi ve kick boks kurslarına katılarak hem sağlıklı yaşam sürecek hem de spor yapma alışkanlığı kazanacaklar.

Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, Altındağlı kadınların toplumsal hayatta daha fazla yer alabilmesi için tüm imkanları sunduklarını belirterek, Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri sayesinde birçok kadının hayatında olumlu değişiklikler olduğunu vurguladı. Başkan Tiryaki, yeni dönemde de tüm Altındağlı kadınları bu merkezlere üye olmaya ve sunulan ücretsiz hizmetlerden faydalanmaya davet etti.