Alarm verildi! 2 kişi hayatını kaybetti

Alarm verildi! 2 kişi hayatını kaybetti
Yunanistan'ın İlia bölgesinde Strep-A bakterisi nedeniyle 3 vaka görüldü, 2 kişi hayatını kaybetti ve bölge sağlık gözetimine alındı.

Yunanistan'ın batısındaki İlia bölgesinde, halk arasında "beta" olarak bilinen Strep-A bakterisinin neden olduğu enfeksiyon nedeniyle sağlık gözetimi altına alındı. Son günlerde görülen 3 vakadan 2'sinin ölümle sonuçlanması üzerine bölgedeki sağlık önlemleri artırıldı.

Yunan basınında yer alan bilgilere göre, İlia'daki vakaların birbirleriyle doğrudan bağlantılı olmadığı ancak hepsinin Strep-A bakterisi taşıdığı belirtildi. Son bir yılda Strep-A enfeksiyonu nedeniyle 21 kişinin hayatını kaybettiği, uzmanlar tarafından artışın alarm seviyesine yükseldiği ifade edildi.

Strep-A, A Grubu Streptokok bakterisinin neden olduğu enfeksiyonları tanımlar ve genellikle boğaz ağrısı gibi grip benzeri belirtilerle başlar. Bu bakteriler boğaz, deri ve diğer vücut bölgelerinde enfeksiyona yol açabilir. Strep-A, hapşırma, öksürük ve yakın temas yoluyla yayılabilir ve bazı vakalarda ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Çocuklarda görülen belirtiler arasında boğaz ağrısı, yanaklarda kızarıklık, yüksek ateş ve kas ağrısı yer alır.