Dev bankadan yatırımcılarına TL tavsiyesi!

Dev bankadan yatırımcılarına TL tavsiyesi!
Türkiye'yi 2024'ün en iyi yatırım adresi olarak gösteren Alman devi Deutsche Bank yatırımcılarına bir kez daha Türk Lirası tahvillerini önerdi

Deutsche Bank stratejistleri, Ağustos ayında Türk Lirası'ndaki zayıflamaya rağmen uzun pozisyon tavsiyelerini sürdürdü. Banka, Türkiye'yi 2024'ün en cazip yatırım ülkelerinden biri olarak değerlendirmişti. Yatırımcılara gönderilen güncel notta, Türk Lirası'nda gelecekte daha az değer kaybı öngörüldüğü ifade edildi.

NTV'de yer alan habere göre, Deutsche Bank'ın yatırımcılara yönelik raporunda, "Ağustos ayındaki kadar büyük olmasa da TL'nin nominal değer kaybının devam edebileceğini ve dolar/TL'nin forward seviyesinin yüzde 1-2 altında kalacağını öngörüyoruz" denildi. Banka, olası ana risklerin, politika değişiklikleri hariç, keskin bir carry girişi veya yurtiçinde döviz birikimini artıracak yüksek enflasyon baskıları olabileceğini belirtti.

Temmuz ayında Türkiye'nin TL cinsi tahvillerinin yatırımcılar için cazip bir fırsat sunduğunu vurgulayan Deutsche Bank, yatırımcılara bu alanda değerlendirme yapmalarını tavsiye etmişti.