2 havalimanında saldırı uyarısı! Uçuşlar askıya alındı

2 havalimanında saldırı uyarısı! Uçuşlar askıya alındı
Rusya'da Kazan ve Nizhnekamsk havalimanlarında İHA saldırısı tehdidi nedeniyle uçuşlar askıya alındı ve birçok işletmede çalışanlar tahliye edildi.

Rusya'da, Kazan ve Nizhnekamsk havalimanlarında insansız hava aracı (İHA) saldırısı tehdidi nedeniyle uçuşlar geçici olarak askıya alındı. Rusya Federal Havacılık Kurumu (Rosaviatsiya), sabah saat 00.07 itibarıyla bu önlemi aldığını açıkladı. Tehdit nedeniyle Kazan'a yönlenen uçuşlar, Samara bölgesindeki bir havaalanına yönlendirilirken, yerel kaynaklar hava saldırısı alarmı nedeniyle birçok işletmenin çalışanlarını tahliye ettiğini bildirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'ya ait 12 İHA'nın sınırdaki Rostov ve Voronej bölgelerine yapılan saldırılarda imha edildiğini duyurdu. Rostov'daki iki petrol depolama tesisinde ise bu saldırılar sonrasında yangın çıktığı belirtildi. Ukrayna ve Rusya arasındaki karşılıklı saldırılar hız kesmeden devam ederken, havalimanlarındaki bu önlemler, uçuş güvenliğinin artırılmasına yönelik bir adım olarak değerlendiriliyor. Hava sahasındaki bu tür tehditler, sivil hava trafiğini ve yerel işletmeleri doğrudan etkileyebiliyor.