Seçil Erzan Davası'nda Denizbank Yöneticileri Hakim Karşısında Çıktı!

Seçil Erzan Davası'nda Denizbank Yöneticileri Hakim Karşısında Çıktı!
İstanbul Adliyesi 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmaya avukatların ilgisi geçtiğimiz duruşmalara göre daha az oldu.

Fernando Muslera, Arda Turan, Emre Belözoğlu, Selçuk İnan, Semih Kaya birbirinden ünlü futbolcuların arasında bulunduğu, 21 kişinin dolandırıldığı gerekçesiyle yargılanan eski Denizbank çalışanı Seçil Erzan beşinci kez hakim karşısına çıktı.

Seçil Erzan davasında yaşanan gelişmeler yakından takip edilirken Denizbank yöneticileri de bugün hakim karşısında çıktı. Kamuoyunda ‘yüksek karlı gizli fon’ olarak bilinen davada, önceki duruşmada bitmediği için Denizbank yöneticilerinin tanık ifadelerine yer verildi.

SEÇİL ERZAN DAVASINDA 5. DURUŞMA!

İstanbul Adliyesi 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmaya avukatların ilgisi geçtiğimiz duruşmalara göre daha az oldu. Başından bu yana davaya katılan futbolcu avukatlarının bir kısmı, Denizbank yöneticilerinin dinlendiği duruşmalarda mahkemeye katılmadı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Galatasaraylı eski futbolcular Selçuk İnan, Emre Çolak, Emre Belözoğlu, Arda Turan, Fernando Muslera ile Buse Terim, Buse Terim'in eşi Volkan Bahçekapılı, eski kulüp tercümanı Musa Mert Çetin ve Emre Çolak'ın kardeşi Emrah Çolak gibi 21 isim şikayetçi listesinde yer aldı.

252 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİYLE YARGILANDI!

Seçil Erzan hakkında 'Özel Belgede Sahtecilik' ve 'Tacir veya Şirket Yöneticisi Olan ya da Şirket Adına Hareket Eden Kişilerin Ticari Faaliyetleri Sırasında Dolandırıcılık' suçlarından istenen ceza oranı da 77 yıldan 252 yıla yükseldi.

Denizbank'ta bireysel mevduat danışmanı çalışan Çiğdem Kuzu ifadesinde şunları söyledi;

"Seçil Erzan'ın odasına girip çıkanlar dikkatimi çekmedi. Şube müdürlerini arkadaşları, akrabaları ziyaret eder. Bu yüzden önceki şube müdürlerine göre farklılık görmedim. Arda Turan'ın kredisi hakkında Seçil Hanım talimat verdi. Kredi girişini ben yaptım. Ancak kimin onayladığını bilmiyorum. Bizim müşterilerimiz hep yüklü meblağı olan kişiler. Ancak ben özel olarak isimleri geçenlerle ilgilenmedim."

'Ben bankanıza para yatırdım' diyen oldu mu?" ve "Bu olaylardan nasıl haberiniz oldu?" sorularına yanıt veren Kuzu "Müşteriye özel fonlar var ancak bu bilgi bizde yok. Çünkü çok yüksek miktarlar söz konusu. Ancak bana kimse böyle bir şey sormadı. Bankamızda hesap açmadan kimse fona katılamaz. Volkan Bahçekapılı ve Emre Belözoğlu geldi. Volkan Bey hesabında para olup olmadığını öğrenmek istediğini sordu." dedi.