Eskisine Veda Etmek İçin Son Tarih 31 Aralık

Eskisine Veda Etmek İçin Son Tarih 31 Aralık
Sürücü ve sürücü adaylarına verilen ehliyetlerin yenilenmesi kararı aylar önce alınmıştı.

Sürücülere verilen sürücü belgesinin yıllardır yenilenmesi işlemleri yapılmaya devam ediliyor. Eski sürücü belgesine sahip olanların yenileme işlemini yapması için son tarih açıklandı.

Eski sürücü ehliyetine sahip olanların değişim yapmaları için son tarih ''31 Aralık 2024'' olarak duyuruldu.

31 Aralık 2024 tarihine kadar yenilenmemiş eski ehliyetlerin kullanımları son bulacak. Ehliyetini yenilemek isteyenlerin yapması gereken işlemleri bu yazımızın devamında detayları ile birlikte ele aldık.

Ehliyet Belgesi Nasıl Yenilenir ?

Eski sürücü ehliyetine sahip olanlara yapılan uyarılar kapsamında son tarih olarak 31 Aralık 2024 denildi. Eski sürücü ehliyeti belgesini yenilemek isteyenler aşağıdaki adımları takip ederek yenileme işlemlerini yapabilirler.

  • Alo 199 Çağrı Merkezi,
  • Mobil uygulama
  • "nvi.gov.tr" üzerinden

Randevu alan kişilerin ehliyetini yenileme işlemleri başlayacak.

Başvuruda bulunanların yeni sürücü belgeleri, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından basılarak PTT aracılığıyla adreslerine teslim edilmektedir.

Başvuru İçin Gereken Belgeler

Ehliyetini yenilemek isteyen sürücülerin başvuru sırasında ihtiyaç duyacağı belgeler ise şöyle açıklandı;

15 liralık başvuru ücretini ödeyen sürücü belgesi sahipleri, yetkili sağlık kuruluşlarından alınmış sürücü sağlık raporunu sunmaları, son 6 ay içinde çekilmiş bir biyometrik fotoğraf ve Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi'nde (MERNİS) kayıtlı açık adreslerini bildirerek başvurularını tamamlayabilirler.