Devletten bir YASAK daha! Tepkiler çığ gibi büyüyor

Devletten bir YASAK daha!  Tepkiler çığ gibi büyüyor
Türkiye’de gün geçmiyor ki devlet, yasaklarına bir yenisini daha eklesin. İşte açıklanan yeni yasak…

Türkiye’de yaşayan vatandaşlar, her güne yeni bir haberle uyanıyor. Öyle ki devlet kanadından yapılan açıklamalar milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Ülke genelinde yer alan haberlerin çoğunu ise ekonomik sıkıntılar, kısıtlamalar veya hayata geöirilen yasaklar kağpsıyor. Resmi kurumlardan yapılan son açıklama ise İzmir’de yaşan halkı yakından ilgilendiriyor. İşte detaylar…

İZMİR’DE YASAKLANDI!

İzmir Valiliği’nden yapılan açıklamada Komisyon tarafından alınan kararlar tek tek sıralandı. Sıralanan listeye göre; Çiçekli, Atatürk, Karacadağ, Kavaklıdere, Dikmendağı, Çatalkaya, Başpınar, Uzunkuyu, Parsa, Fındıklıdere, Kırkgeçit, Karadere, Mehmetler, Korucuk, Nif Dağı, Doğanbey, Armutlu, Kurudere, Kartal, Pınarcık, Aliağa, Pınarcık, Yamanlar, Meryemana, Sarnıç ve Oğlananası orman sahalarına yetkililer dışında herhangi bir kişinin girmesinin yasak olduğu kamuoyuna bildirildi.

ORMAN YANGINLARININ ÖNÜNE GEÇİLMEK İSTENİYOR

İzmir Valiliği Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu tarafından açıklanan kararın alınmasının temel nedeni ise orman yangınlarının önüne geçilmek istenmes. Şehir genelinde 26 bölgedeki ormanlık alanlara girilmesi 1 Haziran ile 31 Ekim tarihleri arasında yasakladı. Karar her ne kadar önlem amaçlı olunsa da vatandaşlar bu durumdan pek hoşlanmamış gibi.

YAZ GELDİ, NEREDE PİKNİK YAPACAĞIZ?

Ormanlara giriş yasağından sonra bazı vatandaşlar bu durumdan bir hayli rahatsız olduklarını bildirdi. Bunun sebebi ise orta gelirl ailelerin piknik sevdası… Ormanlık alanları, yaz aylarında piknik yapmak için seçen aileler bu yasaktan sonra nereye gideceklerini kara kara düşünüyorlar.