Çalışan Annelere ''11.339 TL'' Destek Ödeme Başvuruları Başladı

Çalışan Annelere ''11.339 TL'' Destek Ödeme Başvuruları Başladı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından sosyal medya hesabından duyurulan açıklamaya göre başvurular bugün itibari ile başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından çalışan annelerle ilgili destek programını müjde olarak paylaştı. 3 İlde başlayan destek ödemelerinde toplamda 7 bin çalışan anneye verilecek olan ayda 11.339 TL destek ödemeleri ile ilgili detaylar belli oldu.

Bakan Işıkhan tarafından duyurulan destek ödemelerine göre,

''Çalışma hayatının her kademesinde kadınları desteklemeye devam ediyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumumuz aracılığıyla; çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşmanın önüne geçmek için anneleri destekliyor, kayıtlı istihdamda kalmalarını sağlıyoruz. Projemizin ikinci dönemine başvurular bugün itibarıyla başlıyor.

Proje kapsamında; Ankara, İstanbul ve İzmir'de, 12 ay boyunca çalışan annelere 325 avro (11.339 TL) destek sağlanacak. Eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılığının teşvikini de sağlamayı hedeflediğimiz projeden toplam 7 bin kadın faydalanacak.'' denildi.

Çalışan annelere verilecek olan destek ödemeleri için detaylar belli olurken, 3 ilde başlayacak olan projeye başvurmak için yazımızın devamında ki başvuru linkinden detaylar ve başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

BAŞVURU LİNKİ İÇİN TIKLAYINIZ