Bu öğrenciler ne taktir ne de teşekkür belgesi alamayacaklar! Milyonlarca öğrenci ve velinin dikkatine o gün belge beklemeyin

Bu öğrenciler ne taktir ne de teşekkür belgesi alamayacaklar! Milyonlarca öğrenci ve velinin dikkatine o gün belge beklemeyin
Bir eğitim öğretim yılının daha sonuna geliniyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılının son bulmasına kısa süre kalırken öğrenciler son sınavlarını da başarılı şekilde vermeye çalışıyor.

Milyonlarca öğrenci ve veliyi yakından ilgilendiren gelişmeler yakından takip ediliyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılının sonuna yaklaşırken öğrenciler bu eğitim sonunda karnenin yanında hangi belgeyi alabileceklerini merak ederken dikkat çeken bir gelişme paylaşıldı.

Bir eğitim öğretim yılının daha sonuna geliniyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılının son bulmasına kısa süre kalırken öğrenciler son sınavlarını da başarılı şekilde vermeye çalışıyor. Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılıyor.

BU ÖĞRENCİLER BELGE ALAMAYACAK!

Milli Eğitim Bakanlığı okullarda yaşanan gelişmeleri aktarmaya devam ederken dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Özellikle de taktir ya da teşekkür belgesi almak için canla başla çalışan öğrencileri yakından ilgilendiren bu bilgi doğrultusunda bunu yapan öğrencilere hiçbir şekilde belge verilmeyeceği aktarıldı.

Sınavlarından iyi not almak için çabalayan öğrenciler karnelerinin aynında taktir ve teşekkür belgesi alabilmek adına canla başla çalışmaya devam ederken milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren bir gelişme paylaşıldı. Taktir ve teşekkür belgeleri sadece ortaokul ve lise öğrencilerine sağlanırken hem ortaokul hem de lise öğrencilerini ilgilendiren bir bilgi paylaşıldı.

TAKTİR VE TEŞEKKÜR BELGESİ ALAMAYACAKLAR

Taktir ve teşekkür belgesi almak isteyen öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı belli başlı kurallar koymuştur. Bu kurallar kapsamında öğrencilere hak etmeleri durumunda taktir, teşekkür belgesi sağlanmaktadır. Bazı öğrenciler ise bu gibi durumlarda taktir ya da teşekkür belgesi alamaz.

Bir öğrencinin dönem sonu ortalaması 70 ile 84.99 arasında olması durumunda söz konusu öğrenciye teşekkür belgesi verilir. Öğrencinin not ortalaması 85 ve üzeri ise öğrenci takdir belgesi alır. Bu belgeler öğrencilere belli koşulları sağlamaları durumunda verilir. Dersleri zayıf olan öğrenciler taktir ya da teşekkür belgesi alamaz. Bunun yanı sıra dersleri iyi olsa da belge alamayan öğrenciler de bulunmaktadır.

Tüm bunların dışında zayıfı olmayan derslerinde de çok başarılı olan öğrenciler eğer öğrenci davranışlarını değerlendirme kurulu yani disiplin kurulu tarafından kendilerine kınama ve okul değişikliği cezası verilmesi durumunda taktir ya da teşekkür belgesi alamaz.