Son Dakika Onaylandı Asgari Ücrete Ara Zam Öne Çekildi!

Son Dakika Onaylandı Asgari Ücrete Ara Zam Öne Çekildi!
Asgari ücretle ilgili son dakika gelişmesi var. Maaşlara ara zammın öne çekildiği ifade ediliyor.

Asgari ücretliler için ara zam Temmuzda ya da Eylül'de yapılacak bilgisi kulisleri hareketlendirmişti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Mehmet Şimşek ile görüşmesinde asgari ücretle maaş alanların ilk öncelik olacağı ve Özel'in ara zammı koparacağı iddia ediliyor.

cumhurbaskani-erdogan-mehmet-simsek-ile-gorusuyor-6iwg.jpg

Buna göre Eylül ayında yapılması planlanan asgari ücret artışı öne çekilecek. Temmuz 1'inde işveren ve sendikalarla görüşme başlayacak ve ara zam hususu netlik kazanacak. Milyonlarca çalışanı ilgilendiren düzenlemeler Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.

Asgari Ücrete ne kadar zam gelecek?

Artık şundan neredeyse eminiz ki asgari ücrete ara zam yapılacak. Tabi karar verme yetkisi Çalışma Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığında. Tüm süreci bu iki Bakanlık yürütecek. Ancak enflasyon oranlarının son 6 ayda yüzde 25'lere çıkması çalışanları kara kara düşündürüyor.

Yapılacak zam oranının ise enflasyon oranlarıyla paralel olarak yüzde 20 ile 25 arasında olduğu aşikar. Bu durumda öne çekilen asgari ücret zammıyla yeni asgari ücretin 20 ila 21.000 TL olması bekleniyor.