Devlet Memurlarına İkramiye Müjdesi Geldi! Hak Kazananlar Bir Bir Açıklandı

Devlet Memurlarına İkramiye Müjdesi Geldi! Hak Kazananlar Bir Bir Açıklandı
TBMM'de kabul edilen kanunla, sendika üyesi tüm memurlara her ay 641,81 TL ikramiye verilecek ve en düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL'ye yükseltildi.

TBMM'de milyonlarca kamu çalışanını ilgilendiren önemli bir karar alındı. Artık memurlar arasındaki toplu sözleşme ayrımı kaldırıldı ve sendika üyesi tüm memurlara 641,81 TL ikramiye verilecek. Meclis, Temmuz ayında da çalışmalarını sürdürerek, dün gece kabul edilen kanunla en düşük emekli maaşını 10 bin TL'den 12 bin 500 TL'ye yükseltti. HaberTürk'ün haberine göre, TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmeler sırasında kritik değişiklikler yapıldı. Kamu görevlilerine her ay 707 gösterge karşılığı toplu sözleşme ikramiyesi ödenecek ve bu miktar 641,81 TL olarak belirlendi.

Daha önce Danıştay tarafından iptal edilen yüzde 1 baraj koşulu, yeni kanunla yüzde 2’ye çıkarılmıştı ancak Anayasa Mahkemesi, bu düzenlemeyi Anayasa'ya aykırı bularak iptal etti. Plan Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmelerde, yüzde 1 barajını aşan sendika üyesi memurlara toplu sözleşme ikramiyesi ödenmesi kararı alındı. Muhalefetin itirazları üzerine yapılan değişiklikle, sendika üyesi olan tüm memurlar bu ikramiyeden yararlanabilecek. Yalnızca sendika üyesi olmayan memurlar ikramiye alamayacak.

Kanun, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra, 2024 yılı boyunca sendika üyesi tüm memurlara her ay 641,81 TL ödeme yapılacak. Bu düzenleme, kamu çalışanları için önemli bir ekonomik destek sağlayacak.