Son Dakika! Öğretmenlere 11.592 TL ödeme yapılacak

Son Dakika! Öğretmenlere 11.592 TL ödeme yapılacak
Temmuz ayında öğretmenlerin maaşlarına yapılacak %20'lik zam, ek ders ücretlerinde de 105 TL'den 126 TL'ye çıkacak olan bir artışı beraberinde getirerek

Temmuz ayı itibarıyla öğretmenlerin maaşlarına yapılacak zam, ek ders ücretlerini de olumlu yönde etkileyecek. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı kurumlarda görev yapan öğretmenler, normal çalışma saatleri dışında aldıkları ek ders ücretlerinde önemli bir artış yaşayacaklar. Şu anda saat başına ödenen 105 TL olan ek ders ücreti, Temmuz ayında yapılacak %20'lik zamla birlikte 126 TL'ye yükselecek.

Bu zam, özellikle haftada 30 saat ders veren bir öğretmen için maddi anlamda önemli bir artış demek. Bu öğretmen, haftada 23 saat ek ders alarak ayda toplamda 92 saat ek ders ücreti kazanacak. Bu durumda, Temmuz ayında 11.592 TL'ye kadar ek ders ücreti alması bekleniyor.

Öğretmenler için bu zam, ekonomik açıdan olumlu bir gelişme sağlayacakken, uzman öğretmenlerin aylık kazançlarını da etkileyerek 61.000 TL'nin üzerinde bir aylık gelir elde etmelerini sağlayacak. Bu değişiklikler, eğitim camiasında büyük bir merak ve ilgiyle karşılanıyor, öğretmenlerin ekonomik durumlarına olumlu katkı sağlayacak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.