Emekliye İndirim Kararı! Her Alanda Geçerli Olacak

Emekliye İndirim Kararı! Her Alanda Geçerli Olacak
Türkiye'de yüksek enflasyonun etkisi altındaki emekliler ve asgari ücretle çalışanlar için bankaların ve çeşitli kurumların sağladığı promosyonlar ve özel indirimlerin detayları SGK tarafından duyuruldu.

Yüksek enflasyon, Türkiye'de en düşük emekli aylığı alanları ve asgari ücretle çalışanları olumsuz etkiliyor. Bankalar, zaman zaman yüksek promosyonlarla geçim sıkıntısı çeken emeklilerin nakit ihtiyacını hafifletmeye çalışırken, bazı kurumlar da özel indirimler sunarak destek oluyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklilere yönelik bu indirimleri "emekliler.gov.tr" adresinde duyuruyor ve il bazında güncellemeler yapıyor. Kamu kurumlarıyla yapılan protokoller doğrultusunda birçok şirket ve kuruluş, otobüs, tren, sosyal tesisler gibi hizmetlerde indirim sağlıyor. Örneğin, Koop-İş ve Tes-İş Sendikası sosyal tesislerinde yüzde 30, Türk Metal ise tesislerinde yüzde 40 indirim sunuyor. Ayrıca, çeşitli belediyeler su faturalarında yüzde 15 indirim yaparken, Karabük Belediyesi emeklilere su ve şehir içi ulaşım hizmeti sunuyor. Türk Telekom, Ttnet ve İşbir Yatak gibi firmalar da belirli ürün ve hizmetlerde indirim kampanyaları düzenliyor.