Emeklilere Prim Ödenecek! EYT'lilerde Bu Kapsama Alınacak

Emeklilere Prim Ödenecek! EYT'lilerde Bu Kapsama Alınacak
Ülkemizdeki emeklilerin önemli bir kısmı, ekonomik nedenlerle emeklilik sonrasında da çalışmak zorunda kalıyor

Ülkemizdeki emeklilerin önemli bir kısmı, ekonomik sıkıntılar nedeniyle emeklilik sonrasında da çalışmaya devam etmek zorunda kalıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun Mart 2024 verilerine göre, yaklaşık 2 milyon emekli sosyal güvenlik destek primiyle çalışıyor. Bu durum, emeklilerin gelirlerini artırmak için ek iş yapma ihtiyacını ortaya koyuyor. Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, emeklilerin yaklaşık dörtte birinin çalışmak zorunda olduğunu belirterek, bu durumun genellikle ekonomik sıkıntılar nedeniyle olduğunu vurguladı.

Ergün, emeklilerin ekonomik yüklerini hafifletmek için emekli aylıklarında artış yapılmasını ve böylece emeklilerin iş hayatından çekilmelerinin teşvik edilmesini önerdi. Ayrıca, SGK'ye kayıtlı çalışan emeklilere sağlanacak ilave imkanlarla, emeklilerin iş hayatında kalıcılıklarının teşvik edilmesi gerektiğini ifade etti.

Son yıllarda Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunun gündeme gelmesiyle birlikte çalışan emekli sayısında önemli bir artış yaşandığını belirten Ergün, bu durumun emeklilerin geçim sıkıntılarını aşabilmek adına alınan bir zorunluluk olduğunu dile getirdi. Emeklilerin ekonomik olarak rahatlamaları ve genç iş gücünün istihdam edilmesi için sosyal güvenlik sistemlerinde yapılacak iyileştirmelerin önemine değindi.