Ankara'dan 100 Bin Taşeron İşçiye Kadro Haberi Geldi!

Ankara'dan 100 Bin Taşeron İşçiye Kadro Haberi Geldi!
Taşeron İşçilere Kadro Müjdesi: Torba Yasa Ne Zaman Meclise Gelecek?

100 bin taşeron işçiyi kadroya geçiren yasa tasarısı TBMM'ye ne zaman gelecek? İşte merak edilen sorunun cevabı...

Torba yasada yer alan ve kamuoyunun yakından takip ettiği birçok düzenleme var. Erken emeklilik, 3600 ek gösterge, Bağ-Kur'da 7200 prim günü ve ev kadınlarına prim desteği gibi konulardaki son gelişmeler merakla bekleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamaları da bu konuda yakından takip ediliyor. Peki, torba yasa maddeleri ne zaman yasalaşacak?

Taşeron işçilere kadro müjdesi torba yasada mı?

Evet, torba yasanın ikinci 43 maddelik bölümünde 100 bin taşeron işçinin kadroya geçirilmesine yönelik madde yer alıyor. Bu maddenin görüşülmesi ve kabul edilmesi halinde, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

Son durum nedir?

Torba yasanın görüşmeleri devam ediyor. İkinci etapta görüşülecek maddeler arasında yer alan taşerona kadro maddesinin de önümüzdeki günlerde ele alınması bekleniyor.

Yasanın ayrıntıları ne zaman belli olacak?

Yasanın ayrıntıları, torba yasanın TBMM'de kabul edilmesi ve Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından belli olacak.

Taşeron işçiyseniz ve kadro imkanıyla ilgili gelişmeleri takip ediyorsanız, torba yasanın görüşmelerini takip etmeye devam etmeniz faydalı olacaktır.

Ayrıca, torba yasa ile ilgili en güncel bilgileri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın resmi web sitesinden ve basın açıklamalarından takip edebilirsiniz.