YÖK’ten Lisansüstü eğitim uyarısı!

YÖK’ten Lisansüstü eğitim uyarısı!
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), lisansüstü eğitim programlarında devlet ve vakıf üniversitelerinin izin süreçlerini merkezileştirerek belirli alt alanlarda sınırlamalar getireceğini duyurdu, bu kararın 2024-2025 eğitim öğretim yılı güz döneminden itibaren

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), lisansüstü eğitim programlarına yönelik önemli bir duyuru yaparak, başvurularla ilgili sınırlamaları içeren yeni bir politika belirledi. YÖK'ün açıklamasına göre, devlet ve vakıf üniversitelerinin lisansüstü program açma izinleri artık tamamen YÖK tarafından verilecek ve bu kapsamda belirli alanlarda sınırlamalar getirilecek. Özellikle sosyal medyada geniş yankı bulan bu karar, 2024-2025 eğitim öğretim yılı güz döneminden itibaren geçerli olacak.

YÖK'ün üniversitelere gönderdiği yazıda, daha önce verilmiş olan lisansüstü program izinlerinin gözden geçirilerek sınırlı alanlarda ilan yapılmasının kararlaştırıldığı belirtildi. Öğrenci alımlarında sadece YÖK tarafından onaylanmış programların duyurulacağı vurgulanırken, adayların mağduriyet yaşamamaları için bu konuda hassasiyet gösterilmesi gerektiği vurgulandı. Örneğin, Türk Dili ve Edebiyatı gibi alt dallarda yeni ilanların yapılmayacağı, bu alanlarda sadece belirli programlara başvuruların kabul edileceği ifade edildi.