Milli Eğitim Bakanı O Okullara ''YOK'' Dedi

Milli Eğitim Bakanı O Okullara ''YOK'' Dedi
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye'deki yabancı okulların mevzuat dışı olduğunu ve burada eğitim gören öğrencilerin kayıt dışı sayıldığını açıkladı.

Cansu Canan Özgen'in tv100'de sunduğu Özgür İfade programında, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sinan Burhan'a özel demeç vererek Türkiye'deki yabancı okullar krizine dair önemli açıklamalarda bulundu. Programa, tv100.com yazarı Fuat Uğur, Millet Haber Ajansı Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, CHP 27. Dönem Milletvekili Avukat Turan Aydoğan, Siyasal İletişimci Nur Tuğba Aktay, Oda TV Yazı İşleri Müdürü Can Özçelik ve gazeteci Altan Sancar katıldı.

Sinan Burhan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile görüşmesini aktararak, "Bakan Tekin bana, 'Bu okullar mevzuatımızda olmadıkları için yok hükmündeler. Buraya devam eden öğrenciler kayıt dışı olarak görülüyor' dedi. Sadece Fransa ile ilgili değil, 12 farklı devletle ilgili problem var," ifadelerini kullandı.

Ne Olmuştu?

Türkiye'de Fransız elçiliğine bağlı Charles de Gaulle ve Pierre Loti Liseleri, Türk vatandaşı öğrenci alımını durdurduğunu açıklamıştı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye'deki yabancı okullarla ilgili açıklamasında, taraflarla diyalog halinde olduklarını belirtmişti.

Bu gelişmeler, Türkiye’deki yabancı okulların durumu ve bu okullara ilişkin hukuki ve diplomatik sorunları bir kez daha gündeme taşıdı. Bakan Tekin'in açıklamaları, bu okulların mevcut mevzuat içinde tanınmadığını ve bu nedenle burada eğitim gören öğrencilerin kayıt dışı olarak değerlendirildiğini ortaya koyuyor.