Uzman Öğretmenlik Bekleyenlere MEB'den Son Dakika Haberi

Uzman Öğretmenlik Bekleyenlere MEB'den Son Dakika Haberi
Öğretmenlik Meslek Kanunu Ertelendi, Başöğretmenlik Bekleyenler Mağdur!

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) beklenen haber geldi. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun görüşmeleri ekim ayına ertelendi. Bu erteleme, 20 yılını doldurarak başöğretmenlik unvanı bekleyen öğretmenleri mağdur edecek.

Kanun teklifinin 20 maddesi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Fakat kalan maddelerin görüşmeleri ekim ayına ertelendi. Bu erteleme, başöğretmenlik bekleyen öğretmenlerin 1 yıl daha beklemesine neden olacak.

MEB, erteleme kararını gerekçe göstererek, eklenen geçici madde ile 20 yılını dolduran öğretmenlerin bir defaya mahsus olmak üzere başöğretmenlik başvurusu yapabileceğini duyurdu. Fakat kariyer basamakları sınav takvimi kasım ayında açıklanacak. Bu durum, kanunun Resmi Gazete'de yayımlanmasının kasım ayını bulmasına neden olabilir. Bu da binlerce öğretmenin bir yıl daha beklemesi anlamına geliyor. Bu süre zarfında birçok öğretmen de emeklilik yaşına gelerek başöğretmenlik unvanından mahrum kalacak.

Erteleme kararı, öğretmen sendikaları ve muhalefet partileri tarafından da tepkiyle karşılandı. Sendikalar, ertelemenin kanunun anayasaya aykırı olduğunu ve öğretmenlerin haklarını ihlal ettiğini savunuyor. Muhalefet partileri ise ertelemenin siyasi bir hamle olduğunu ve eğitim sistemine zarar vereceğini belirtiyor.

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun ekim ayındaki görüşmelerde nasıl bir şekle gireceği ve ertelemenin mağduriyetlere yol açıp açmayacağı merak konusu.