Sınıf Tekrarı Mı Geliyor! Bakan Tekin'den Açıklama

Sınıf Tekrarı Mı Geliyor! Bakan Tekin'den Açıklama
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, dört dersten başarısız olan öğrencilerin sınıf tekrarı yapacaklarını duyurdu ve Kocaeli'deki bir lisenin mezuniyet törenindeki uygunsuz kıyafet olayıyla ilgili soruşturma başlatılacağını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, dört dersten başarısız olan öğrencilerin sınıf tekrarı yapacaklarını duyurdu ve Kocaeli'ndeki bir lisenin mezuniyet töreninde yaşanan uygunsuz kıyafet tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Tekin, öğrencilerin sınıf tekrarı yapmasının, öğretmenlerin emeklerinin korunması ve öğrenci başarısının artırılması amacıyla alınan tedbirlerden biri olduğunu belirtti. Özellikle 12. sınıf öğrencilerinin üniversiteye hazırlık sürecinde devlet okullarının önemini vurgulayarak, kaçak kurslardan uzak durulması gerektiğini ifade etti.

Ayrıca, Milli Eğitim Bakanı, dört dersten başarısız olan öğrenciler için herhangi bir af düşünmediklerini ve öğrencilerin yeni düzene alışacaklarını umduklarını açıkladı. Örgün öğretim dışına çıkmış olan çocukların ise insani nedenlerle örgün eğitim alabilecekleri mekanizmaların yönlendirildiğini belirtti ve öğrencilerin normale dönmelerinin sağlandığını sözlerine ekledi.

Öte yandan, Kocaeli'ndeki bir lisenin mezuniyet töreninde yaşanan uygunsuz kıyafet olayına ilişkin olarak da Bakanlık olarak gerekli incelemelerin yapılacağını ve konuyla ilgili ihmali veya yanlışı olan kişiler hakkında gereken adımların atılacağını ifade etti.