Bir daha asla plastik poşet kullanmayacaksınız! Bu ürünleri poşette saklayınca zehir saçılıyor

Bir daha asla plastik poşet kullanmayacaksınız! Bu ürünleri poşette saklayınca zehir saçılıyor
Günlük hayatta kullandığınız bazı besinleri plastik poşette saklamak, sağlınız açısından oldukça tehlikeli olabiliyor.

Plastik poşetler, hem maliyet hem de ürüne ulaşım kolaylığı açısından her evde kullanılıyor. Öyle ki, birçok ürünün saklanması noktasında poşetler, en pratik yöntemlerin başında geliyor. Bazı ürünlerin muhafaza edilmesi noktasında ise plastik poşetten asla vazgeçilmiyor. Fakat plastik poşeti ürün saklanma konusunda aracı olarak kullanmak, doğru bilinen yanlışlar sıralamasının başına oturabilir. Eminiz ki sizlerin de bozulmasın diye plastik poşette sakladığınız sayısız ürün vardır. İşte o ürünlerden bazıları plastik poşetlerde saklandığında bozulabiliyor ya da besin değerlerinde değişimler ortaya çıkabiliyor. Gelin plastikte saklanmaması gereken o ürünlere hep birlikte bakalım...

EKMEK

Plastik poşette saklanmaması gereken besinlerin başında ekmek geliyor. Şaşırtıcı değil mi? Ekmek, poşette saklandığında sanılanın aksine daha çabuk bayatlıyor. Ekmekleri saklamak için bez yada kağıt torba kullanmak sizin için daha sağlıklı olacaktır.

PEYNİR

Plastik poşetlerde saklanmaması gereken bir diğer ürün ise: Peynir. Peynirlerin, lezzetlerini be tazelerini koruyabilmeleri için havaya ihtiyaçları vardır. Poşetin içerisine peynir koymanız, menin yoğunlaşmasıyla birlikte nem ve küf oluşumuna sebebiyet verebilir.

YEŞİL YAPRAKLI BİRKİLER

Plastik poşetler aşırı nem oluşturabilir. Patates, soğan, sarımsak gibi sebzelerin ise çürümemeleri için serin ve karanlık yerlere ihtiyaçları vardır. Bu nedenle nem dengesini bozan plastik poşetler bahsi geçen sebzeler için uygun değildir.

Yapraklı yeşilliklerin taze kalabilmeleri için havaya ihtiyaçları vardır. Plastik poşetler ise bu ihtiyacı ne yazık k, karşılayamaz ve hava sirkülasyonunu engel olabilir.