Yüksek vergiler isyan ettirdi! Halk meclisi bastı

Yüksek vergiler isyan ettirdi! Halk meclisi bastı
Yüksek vergilerden şikayet eden halk parlamento binasını bastı. Olayın geçtiği yer ise Afrika ülkesi Kenya

Afrika ülkesi Kenya'da protestolar artarak devam ediyor. Halk, bütçe açığını kapatma ve borçları azaltması için getirilen ek 2.7 milyar dolarlık vergi ile isyan çıkardı. Tasarının parlamentoda görüşüldüğü sırada binlerce Kenyalı sokağa döküldü.

Protestoların çatışmaya dönmesi ile hükümet orduya tam yetki verdiğini açıkladı. Ancak çatışmaların şiddeti dinmiş değil.

En az 10 ölü...

Kenya'nın başkenti ve aynı zamanda en büyük kenti Nairobi'de toplanan göstericiler, yasa tasarısının parlamentoda kabul edilmesinden kısa bir süre sonra polis engelini aşarak binayı bastı. Protestocular parlamento binasının bir kısmını ve girişteki güvenlik güçlerine ait bir aracı ateşe verdi. Olayların büyümesi üzerine hükümet orduyu harekete geçirdi ve sonucunda kan aktı. Ülke kaynaklarından edinilen bilgiye göre en az 10 ölü ve yüzlerce yaralı var

kenya-1jpg-dvqgvbeutkylskjwukzqww.jpg

Kenya hükümeti, bir süredir devam eden protestolar nedeniyle vergi paketinin bazı maddelerini geri çekmişti. Bu maddelerin bazıları ekmek için önerilen yüzde 16’lık KDV, döviz işlemleri ve mali hizmetlere yönelik vergiler ve yüzde 2,5’lik motorlu taşıtlar vergisi gibi öneriler vardı.

Tasarıya evet oyu veren milletvekilleri tünellere kaçarken, hayır oyu kullanan vekillerin binayı terk etmesine izin veren protestocular dağıtılabilmiş değil.