VPN Yüklemeden İnstagram'a Girme Yolları!

VPN Yüklemeden İnstagram'a Girme Yolları!
Meta'nın sansür uygulaması nedeniyle Türkiye'de erişime kapatılan Instagram'a, VPN kullanmadan DNS ayarlarını değiştirerek yeniden erişim sağlanabilir.

Meta'nın sansür uygulaması sonrası Türkiye'de erişime kapatılan Instagram'a iki gündür giriş yapılamıyor. Ancak bazı adımlarla VPN kullanmadan Instagram'a erişmek mümkün. İşte detaylar:

İsrail-Hamas gerilimi devam ederken, sosyal medya uygulamaları bu savaşın ortasında önemli bir rol oynuyor. Geçtiğimiz günlerde Hamas lideri Heniyye'nin ölümü sonrası Türkiye'de yas ilan edilmiş ve binlerce kullanıcı bu konuda içerik paylaşmıştı. Meta, Türkiye'de yapılan bu paylaşımlara sansür uygulayarak tepki topladı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ise, Meta'nın sansürüne karşılık olarak Türkiye'de 54 milyon kullanıcısı bulunan Instagram'ı engelledi.

Kullanıcılar, iki gündür Instagram'a erişim sağlayamıyor. Sosyal medya platformuna erişmenin bazı yolları var. VPN kullanımı en yaygın yöntem olsa da, herhangi bir uygulamaya gerek kalmadan basit bir ayarla Instagram'a erişebilirsiniz.

İşte VPN olmadan Instagram'a erişmenin yolları:

  1. Wi-Fi Ayarlarına Girin: iOS veya Android telefonlarınızdan Wi-Fi ayarlarına girin.
  2. Bağlı Olduğunuz Ağı Seçin: Karşınıza çıkan ekrandan bağlı olduğunuz Wi-Fi ağını seçin.
  3. DNS Ayarlarını Değiştirin: DNS kısmına girin ve otomatik olarak seçili kısmı manuel olarak değiştirin.
  4. DNS Sunucusunu Girin: Eski DNS'i silip manuel olarak 1.1.1.1 sunucusunu ekleyin. Cloudflare'in sunucusu olan 1.1.1.1'i kaydedin ve Wi-Fi'yi kapatıp açın.

Bu adımlarla VPN kullanmadan Instagram'a yeniden erişim sağlayabilirsiniz.