Valilikler Art Arda Uyarı Yayınladı: Bu Saatlere Dikkat

Valilikler Art Arda Uyarı Yayınladı: Bu Saatlere Dikkat
Ankara Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi, başkentin kuzey ve batı bölgelerinde beklenen yoğun yağışlar sebebiyle halkı sel ve su baskınları gibi olumsuzluklara karşı uyararak önlem almaları konusunda çağrıda bulundu.

Ankara Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi, başkentin kuzey ve batı bölgelerinde yoğun yağışların beklenmesi nedeniyle halkı sel ve su baskınları gibi olumsuzluklara karşı uyarmıştır. Ankara Valiliği'nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi verilerine dayanarak, sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulanmıştır.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ise sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıya atıfta bulunarak, başkent genelinde gök gürültülü sağanak yağış ve dolu beklentisinin olduğunu duyurmuştur. Belediye, bu durumun su baskınlarına, ulaşım aksamalarına ve kuvvetli rüzgar etkilerine yol açabileceğini belirterek, tüm birimlerin teyakkuzda olduğunu ve vatandaşların tedbirli olmaları gerektiğini iletmektedir.

Ankara'da yaşayan vatandaşlar, olası olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarılmış ve gerekli önlemlerin alınması gerektiği belirtilmiştir.