Son Dakika Olarak Duyurdu! Maaşlara İkinci Ek Zam Verildi

Son Dakika Olarak Duyurdu! Maaşlara İkinci Ek Zam Verildi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayı memur maaş katsayılarıyla birlikte sosyal yardım ödemelerinin artacağını ve Aile Gençlik Fonu'nun kapsamının genişletileceğini duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayı memur maaş katsayılarının güncellenmesiyle birlikte sosyal yardım ödemelerinde de artış olacağını duyurdu. Katsayı düzenlemesine paralel olarak, sosyal yardım ödemelerindeki miktarların artırılacağı belirtildi. Bakan Göktaş, evde bakım yardımının 7 bin 608 TL'den 9 bin 77 TL'ye yükseltildiğini açıkladı ve yaşlı aylığı için yüzde 70 ve üzerinde raporu olan vatandaşların aylık desteğinin 4 bin 196 TL'den 5 bin 7 TL'ye çıkarılacağını ifade etti.

Ankara-Konya hızlı tren seyahati sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Göktaş, Aile Gençlik Fonu'na ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Deprem bölgesinde pilot olarak başlatılan Aile Gençlik Fonu'nun kapsamının genişletileceğini belirten Göktaş, Bartın, Karabük, Zonguldak ve Kütahya gibi doğum oranlarının düşük olduğu illerin de programa dahil edileceğini söyledi. Başvuru sayısının 11 bin 11'e çıktığını ve şu ana kadar 2 bin 385 çiftin krediden faydalandığını da paylaştı.

Türkiye genelinde yaşanan doğum oranlarındaki düşüşe dikkat çeken Bakan Göktaş, bu konuda nedenlerini araştırmak üzere önemli bir saha çalışması başlatılacağını bildirdi. Sosyal Güvenlik Çalışma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı temsilcilerinden oluşan bir odak grubu oluşturarak bu sorunu çözmeye yönelik çalışmalar yapacaklarını vurguladı.