Sıcak Havalara Son! Bayram Molası

Sıcak Havalara Son! Bayram Molası
Son zamanlarda sıcak giden havalara mola geliyor. Bayramda havaların biraz da olsa yağışlar ile soğuması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava tahmin raporu, Türkiye genelindeki sıcaklıkların hafta sonunda batı bölgelerinden başlayarak yağışlarla birlikte azalacağını öngörüyor. Özellikle bayram döneminde, vatandaşlar için ferahlatıcı bir serinlik yaşanması bekleniyor.

İstanbul'da sıcaklıkların neredeyse 8 derece birden düşmesi beklenirken, diğer illerde de benzer bir serinleme tahmin ediliyor. Örneğin, Ankara'da sıcaklık 28 dereceye, İzmir'de ise 36 dereceye kadar düşecek. Güney bölgelerde, Antalya gibi, sıcaklıklar 37-40 derece civarında seyredecek.

Bu hafta boyunca Türkiye'nin birçok bölgesinde aşırı sıcak hava dalgasının etkisi devam edecek, özellikle Marmara, İç Anadolu, Güneydoğu, Akdeniz ve Ege bölgelerinde sıcaklıklar 35-40 derece arasında seyredecek. Ancak, cumartesi gününden itibaren batı bölgelerinde başlayacak yağışlarla birlikte sıcaklıkların düşmesi bekleniyor.

Uzmanlar, özellikle yaşlı, hasta, hamile ve çocukların sıcaklığın en yoğun olduğu 11.00-16.00 saatleri arasında dışarı çıkmamalarını öneriyor. Bayram tatili süresince beklenen serin ve yağışlı hava, vatandaşlara biraz olsun nefes alma imkanı sağlayacak.