Sessizlik Bozuldu Artış Sürüyor

Sessizlik Bozuldu Artış Sürüyor
Dolarda uzun süredir yaşanan sessizlik bozuldu.

Yerel seçimler sonrası doların yatay seyri, uzun bir süre sonra değişikliğe uğradı. Dolar, uzun süre 32.2 seviyesinde kaldıktan sonra dünkü 32.6'lık artışın ardından bugün de yükselmeye devam ediyor.

Dolar/TL kurunda uzun süren yatay seyir aniden bozuldu ve TL, uluslararası piyasalarda değer kaybetti. 32.2 seviyelerinden bir anda 32.6 seviyesine yükseldi.

Nisan ve mayıs aylarında TL'nin dolar karşısında gösterdiği yatay seyir, seçimden aylar sonra yaşanan bu yükselişle son buldu. Dolar kurunda hızlı bir şekilde 40 kuruşluk artış yaşandı ve Merkez Bankası müdahalesiyle birlikte 32.20 liraya geriledi. Bu ani hareket, sıcak paranın tepkisi olarak yorumlandı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın BRICS Dışişleri Bakanları toplantısına katılacağını açıklaması ve Rusya'dan memnuniyet mesajının gelmesiyle birlikte hareketlenme yaşandı. Türkiye'nin Batı ittifakından uzaklaşma düşüncesi ise doların hareketlenmesine neden oldu. Uzmanlar, bu hareketi satış baskısı olarak değerlendirdi.

Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez, sosyal medya hesabından yatırımcılara dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Eğilmez, "Sonbahara kadar kurun sabit kalıp kalmayacağına dair sorular alıyorum. Bilmiyorum ama her an beklenmedik bir durumla karşılaşabilirsiniz" diyerek dikkat çekti.