Schengen Vizesine Türk Duvarı

Schengen Vizesine Türk Duvarı
Avrupa ülkeleri, Türk vatandaşlarına vize reddini artırarak, Türkiye'nin vize başvurularında ikinci sırada yer aldığını ve Almanya'nın vize randevularının 7 ay sürebileceğini açıkladığını belirtiyorlar.

Avrupa ülkeleri, Türk vatandaşlarına vize reddini artırdı. Türkiye, vize başvurularında en çok ret alan ikinci ülke konumunda. Almanya, vize randevularının 7 ay süreceğini duyurdu.

Avrupa ülkeleri, Türk vatandaşlarına karşı vize politikalarını sertleştirdi. Beyaz Rusya, Rusya, Hindistan, Fas ve Çin gibi ülkelerden gelen vize başvurularının onaylanma oranları, Türkiye'ninkileri geride bıraktı. Avrupa Komisyonu'nun verilerine göre, sadece İranlıların vize ret oranı Türk vatandaşlarından yüksek.

Türkiye, AB üyeliği için başvuruda bulunmuş ve gümrük birliği anlaşmaları imzalamış olmasına rağmen, Avrupa Birliği'nin Türk vatandaşlarına karşı uyguladığı vize politikası giderek sertleşiyor.

EN ÇOK REDDİ İRAN YAŞADI

AB ülkelerine 2023 yılında yapılan 1 milyon 55 bin 885 vize başvurusunun yüzde 16'sından fazlası reddedildi. Yaklaşık 200 bin Türk vatandaşına AB vizesi verilmedi. İran vatandaşlarının ret oranı ise 2022'de yüzde 25.1 iken, 2023'te yüzde 30'a yükseldi. Bu oranlarla İran, Türkiye'yi vize reddi konusunda geçti. Türkiye, Avrupa'ya yapılan vize başvurularında en çok ret alan ikinci ülke oldu.