Rakı Severler Mutsuz! O Rakılar Artık Üretilmeyecek

Rakı Severler Mutsuz! O Rakılar Artık Üretilmeyecek
Mey İçki, son zamanlarda piyasaya sürdüğü yeni rakıların yanı sıra bazı ürünlerini üretimden kaldırma kararı alarak, bu değişikliği şarap, içki ve yemek yazarı Mehmet Yalçın aracılığıyla duyurdu.

Mey İçki, son dönemde piyasaya sunduğu yeni rakıların ardından bazı ürünlerini üretimden kaldırma kararı aldı. Şarap, içki ve yemek yazarı Mehmet Yalçın'ın sosyal medya hesabından duyurduğu habere göre, markanın raflardan çekeceği rakılar arasında önemli isimler yer alıyor. Üretimden kaldırılacak rakılar arasında Yeni Rakı Uzun Demleme, Yeni Rakı Ustaların Karışımı, Yeni Rakı Beykoz ve Müzeyyen, Tekirdağ Rakısı Trakya Serisi, Altınbaş 24 Ayar, Civan Rakı ve İzmir Göbek bulunuyor. Bu ürünler, mevcut stoklar tükendikten sonra artık piyasada bulunmayacak.

Ayrıca, anasonlu içki kategorisindeki düşük alkol dereceli Daim'in de üretiminin sonlandırılacağı belirtildi. Daim de stoklar tükendikten sonra piyasadan tamamen çekilecek.

Mey İçki'nin bu kararı, rakı severler ve piyasadaki tüketiciler arasında nasıl bir etki yaratacağını zaman gösterecek. Yalçın, sosyal medya paylaşımında bu değişikliğin sektörde nasıl bir yer bulacağını ve rakı kültürü üzerindeki olası etkilerini değerlendirdi.

Bu kararın ardında Mey İçki'nin stratejik pazarlama ve ürün yönetimi hedeflerinin olduğu düşünülmekte. Markanın yeni ürünler ve var olan ürün gamının optimize edilmesi için bu tür adımları attığı da göz önünde bulundurulmalıdır.