O Bölgede Kuduz Salgını Başladı! Bölgede Karatina Başladı

O Bölgede Kuduz Salgını Başladı! Bölgede Karatina Başladı
Artvin'de sahipsiz bir köpeğin ısırdığı kişi nedeniyle Çayağzı Mahallesi ve Şehitlik köyünde kuduz riski nedeniyle hayvan giriş çıkışları yasaklandı ve geçici tedbirler alındı.

Artvin'de kuduz riski nedeniyle Çayağzı Mahallesi ve Şehitlik köyünde acil önlemler alındı. 22 Temmuz'da sahipsiz bir köpek tarafından ısırılan bir kişi hastaneye başvurdu ve tedavi altına alındı. Köpeğin ölmesi üzerine yapılan incelemelerde, köpeğin kuduz olup olmadığı araştırıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, köpeğin ölüsünden alınan numune Erzurum Veteriner Kontrol Enstitüsü'ne gönderildi. İlk incelemede köpekte kuduz virüsü tespit edilmedi. Ancak, İl Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu, kesin sonuç belli olana kadar Çayağzı Mahallesi ve Şehitlik köyüne tüm hayvan giriş ve çıkışlarını yasakladı ve geçici tedbirler uygulamaya başladı.

Bölgede bulunan sahipsiz hayvanlar da kontrol edilerek kuduz aşısı yapıldı. Bu önlemler, hem mahallede hem de köyde kuduz riskinin önüne geçmek ve halk sağlığını korumak amacıyla alındı.