MSB açıkladı: 3. Dünya Savaşına Hazırız

MSB açıkladı: 3. Dünya Savaşına Hazırız
Milli Savunma Bakanlığından dikkat çeken bir açıklama geldi. "İstemeyiz ama her ihtimale karşı da hazırlıklıyız"

Geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze bölgesindeki savaşın Lübnan'a da taşınması sonrası üçüncü dünya savaşı riskinin artacağını açıklamıştı. Bugün de MSB'den 3. dünya savaşı açıklaması geldi.

Milli Savunma Bakanlığının, faaliyetlerine ilişkin Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. MSB kaynakları, bir üçüncü dünya savaşı riskinin olduğunu belirterek, Türk Silahlı Kuvvetlerinin her türlü senaryoya hazır olduğunu ifade etti.

MSB'den yapılan bilgilendirmede Irak ile ortaklaşa mücadele kararlarına da vurgu yapıldı. Irak tarafıyla etkin bir işbirliği yapıldığına dikkat çekerken PKK'nın bölgenden uzaklaştırılmasındaki kararlılığa vurgu yapıldı

FETÖ ile Mücadeleye Vurgu

"FETÖ ile mücadelemiz hassasiyetle devam ediyor. Yeni bilgi ve belgeler ışığında bu mücadele sürüyor. Bu sürekliliği olan bir süreç olduğu için nereden bilgi belge gelirse istihbarat birimleri değerlendirmelerinin ardından savcılar harekete geçiyor. TSK FETÖ ile mücadelede en hassas olan kurumlardan bir, çünkü bu durumdan en fazla zarar gören kurum TSK'dır. Bu nedenle yeni bilgi ve belgeler çıktığı müddetçe mücadelemiz de devam edecektir."