Milyonlarca Araç Sahibini İlgilendiren Haber! Son Gün Yarın

Milyonlarca Araç Sahibini İlgilendiren Haber! Son Gün Yarın
Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin ikinci taksit ödemesi 31 Temmuz'da sona eriyor; geç ödemelerde yüzde 4,5 gecikme faizi uygulanabilir ve e-haciz işlemi başlatılabilir.

2024 yılı için Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ikinci taksit ödeme tarihi 31 Temmuz Çarşamba olarak belirlendi. Ocak ve Temmuz aylarında iki taksit halinde ödenen MTV'nin bu tarihe kadar ödenmemesi durumunda aylık %4,5 gecikme faizi uygulanacak. Ayrıca, borcun ödenmemesi halinde vergi dairesi tarafından e-haciz işlemi başlatılabilir.

MTV ödemeleri, vergi daireleri, PTT ve banka şubelerinden yapılabileceği gibi, dijital vergi dairesi, bankaların internet siteleri ve mobil uygulamaları üzerinden de gerçekleştirilir. Borç sorgulama ve ödeme işlemleri için; anlaşmalı bankaların şubelerine başvurabilir veya internet bankacılığını kullanabilirsiniz. Ayrıca, GİB mobil uygulaması (iOS ve Android) ve Gib.gov.tr sitesi üzerinden kredi kartı veya banka kartı ile ödeme yapmanız mümkündür. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın ivd.gib.gov.tr adresinden de MTV borcunuzu ödeyebilirsiniz.

Verginizi zamanında ödeyerek, trafik kontrollerinde cezai işlemlerden kaçınabilirsiniz. Ödeme sürecinde dikkatli olmanız önemlidir.