Mide Bulantısı En Büyük Belirti! Yurtdışından Bir Salgın Haberi Daha

Mide Bulantısı En Büyük Belirti! Yurtdışından Bir Salgın Haberi Daha
İngiltere Kamu Sağlığı Kurumu korkutan açıklama geldi. Ülke çapında dağıtılan bir gıdanın tüketilmesinin ardından 113 kişiye koli basili bulaştığını bildirdi.

İngiltere Kamu Sağlığı Kurumu (UKHSA), bugün ülke genelinde 113 kişiyi etkileyen bir koli basili salgını olduğunu duyurdu. Yetkililer, ulusal çapta dağıtılan bir gıdanın tüketimi sonrasında koli basilinin bulaştığını belirtirken, belirtilerin şiddetli ve bazen kanlı ishal, mide krampları, kusma ve ateş olduğunu vurguladı.

UKHSA'nın açıklamasında, "Mevcut araştırmalar, örneklerin çoğunun tek bir salgının parçası olduğunu gösteriyor. Vakaların geniş coğrafi yayılımı dikkate alındığında, bu salgının ulusal düzeyde dağıtılan bir gıda maddesiyle veya birden fazla gıda maddesiyle ilişkili olabileceği düşünülmektedir. Ancak, salgının kaynağı henüz doğrulanmamıştır ve şu anda salgının açık çiftlikler, içme suyu veya kirli deniz suyu, göl veya nehirlerde yüzme gibi bir kaynakla ilişkilendirilmediği belirtilmektedir" denildi.

Sağlık yetkilileri, 25 Mayıs'tan itibaren bildirilen 113 vaka olduğunu açıkladı ve bu vakaların yaş aralığının 2 ila 79 olduğunu belirtti. Çoğunluğun genç yetişkinlerden oluştuğunu da ifade ettiler.

UKHSA, genel olarak yılda ortalama 1500 vaka gördüklerini ancak bu salgında genom dizilim çalışması tamamlandığında daha fazla vaka sayısının beklendiğini belirtti.