Meteoroloji'den O İllere Yağmur Uyarısı Geldi

Meteoroloji'den O İllere Yağmur Uyarısı Geldi
Meteoroloji, Balıkesir, Çanakkale, İzmir ve Manisa'da gök gürültülü sağanak yağışlar için sarı kodlu uyarı yayımlayarak halkı potansiyel risklere karşı uyardı.

Meteoroloji, Balıkesir, Çanakkale, İzmir ve Manisa illerini sarı kodla uyararak halkı bilgilendirdi. Bu bölgelerde gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün "Türkiye için Uyarı Durumu" haritasında Balıkesir, Çanakkale, İzmir ve Manisa için sarı kodlu uyarı yayımlandı.

Balıkesir, Çanakkale, İzmir ve Manisa'da yağışların zaman zaman şiddetli olabileceği bildirildi. Yetkililer, sel, su baskını, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksamalar, yağış sırasında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Sarı kod uyarısı, hava durumunun potansiyel olarak tehlikeli olduğunu belirtir. Meteorolojik hadiselerin beklenenden farklı seyretme olasılığı bulunsa da, bu durumdan etkilenebilecek faaliyetlerde bulunan kişilerin dikkatli olmaları önem taşır.