Meteoroloji Yağmur Uyarısı Yaparak O İlleri Uyardı

Meteoroloji Yağmur Uyarısı Yaparak O İlleri Uyardı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 17 Haziran hava durumu raporuna göre, Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği ve bazı bölgelerde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklenildiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 17 Haziran hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre, ülke genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Artvin, Samsun, Trabzon, Erzurum, Kars ve Malatya'da ise sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların bekleniyor olması dikkat çekiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimleri parçalı, yer yer çok bulutlu geçişler yaşayacak. Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Akdeniz'in Toroslar kesimi, Burdur ile Niğde çevreleri ile Kayseri, Sivas'ın doğusu ve Malatya'nın batısında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı öngörülüyor.

Hava sıcaklıklarının genel olarak mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği raporda belirtilirken, rüzgarın genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

Bölge bazında hava durumu tahminlerine göre:

  • Marmara'da parçalı ve az bulutlu,
  • Ege'de az bulutlu ve açık,
  • Akdeniz'de parçalı ve az bulutlu, yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı,
  • İç Anadolu'da parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinde yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı,
  • Batı Karadeniz'de parçalı ve az bulutlu,
  • Orta ve Doğu Karadeniz'de parçalı, yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı,
  • Doğu Anadolu'da az bulutlu, doğu kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı,
  • Güneydoğu Anadolu'da az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor.

Meteoroloji tarafından yapılan bu ayrıntılı rapor, vatandaşların günlük yaşamlarını planlamalarına yardımcı olacak bilgiler sunuyor.