Meteoroloji Uyardı! Sağanak Yağışlar Kapıda

Meteoroloji Uyardı! Sağanak Yağışlar Kapıda
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), bugün için Marmara ve Karadeniz bölgelerini yağışlarla birlikte uyarılarda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) son değerlendirmelerine göre, ülkenin iç ve batı kesimlerinde parçalı bulutlu hava hakim olacakken, Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Afyonkarahisar, Isparta, Samsun, Amasya ve Çorum çevrelerinde yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık bir hava geçireceği tahmin ediliyor.

Bu yağışların özellikle Marmara'nın kuzey ve doğusu ile Batı Karadeniz'de yer yer kuvvetli olabileceği belirtilirken, günün ilerleyen saatlerinde İç Ege, Marmara’nın güneyi, Göller Yöresi ve Eskişehir çevrelerinde güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgarlar esmesi ve kısa süreli fırtına şeklinde etkili olması bekleniyor.

Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, genel olarak rüzgarın hafif ve ara sıra orta kuvvette eseceği ancak belirtilen bölgelerde kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına olabileceği uyarısı yapılıyor.

Kuvvetli yağış ve rüzgar uyarıları da dikkat çekiyor. Özellikle Marmara'nın kuzey ve doğusu ile Batı Karadeniz'de yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği ve bu durumun sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgarlar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara neden olabileceği vurgulanıyor. Ayrıca, belirtilen bölgelerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği ifade ediliyor.

Bölgesel olarak hava durumu tahminlerine bakıldığında:

Marmara Bölgesi: Bugün öğle saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu yağışların Trakya ile İstanbul, Kocaeli, Yalova, Sakarya ve Bursa'nın kuzeyinde kuvvetli olabileceği belirtiliyor.

  • Edirne: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.
  • İstanbul: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.
  • Kırklareli: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.
  • Kocaeli: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Ege Bölgesi: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, Afyonkarahisar çevrelerinin öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

  • Afyonkarahisar: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.
  • Denizli: Parçalı ve az bulutlu.
  • İzmir: Az bulutlu ve açık.
  • Muğla: Az bulutlu ve açık.