Kredi Kartı İle Harcamalarda Yeni Dönem: 1 Temmuz'da Başlıyor

Kredi Kartı İle Harcamalarda Yeni Dönem: 1 Temmuz'da Başlıyor
Bankaların temassız işlem limitlerini 1 Temmuz 2024 itibariyle 1.500 TL olarak güncellemesi, artan enflasyon ve ATM'lerdeki banknot kıtlığıyla

Yakında başlayacak olan yeni dönemde, bankalar tarafından duyurulan güncelleme ile birlikte, milyonlarca insanın tercih ettiği temassız işlemler artan enflasyon ve bankaların para temininde zorluk yaşaması sonucunda ATM'lerde banknot kıtlığı yaşanmasına neden oldu. Bu durum, alışverişlerde kağıt para kullanımının azalmasına ve vatandaşların kredi kartlarına yönelik talebin artmasına yol açtı. Bankalar, kredi ve banka kartlarının temassız işlem limitlerini 1 Temmuz 2024 tarihi itibariyle 1.500 TL olarak güncellediklerini duyurdu.

Bu güncelleme, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) bankalara gönderdiği yazı doğrultusunda gerçekleşti. Şifresiz işlem limitinin 2 yıl önce 750 TL'ye çıkarıldığı 1 Temmuz 2022 tarihinden sonra, yeni güncelleme ile bu limitin 1.500 TL'ye yükseltildiği belirtildi. Bu adımın, tüketici alışkanlıklarının ve teknolojinin hızla değiştiği bir dönemde, temassız ödemelerin daha yaygın hale gelmesine katkı sağlaması bekleniyor.