Korkutan Meteoroloji Tahmini Yayınlandı! Vatandaşlar Uyarıldı

Korkutan Meteoroloji Tahmini Yayınlandı! Vatandaşlar Uyarıldı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve çevresinde saat 12.00-18.00 arasında sağanak yağışlarla birlikte sel ve su baskınlarına karşı uyarıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul dahil olmak üzere 14 şehir için saat vererek uyarıda bulundu. Özellikle saat 12.00 ile 18.00 arasında sağanak yağışların beklendiğine dikkat çekilirken, sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Meteoroloji uyarılarının ardından İstanbul'un çeşitli bölgelerinde sağanak yağışlar görüldü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün yaptığı açıklamada, İstanbul başta olmak üzere Marmara ve Karadeniz'in batı bölgelerine sarı kodlu uyarı verdi. Yağışların saat 12.00 itibarıyla İstanbul'da etkili olması bekleniyordu.

İstanbul'un Anadolu Yakası'nda Üsküdar, Beykoz, Maltepe, Kartal, Pendik, Sultanbeyli ve Tuzla'da kısa süreli sağanak yağışlar yaşandı. Özellikle Beykoz Kavacık Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Caddesi'nde yağış nedeniyle vatandaşlar duraklara, iş yeri girişlerine ve korunaklı binalarına sığındı.

Avrupa Yakası'nda ise özellikle Sarıyer başta olmak üzere Boğaz ve çevresinde zaman zaman yağışlar görüldü. Fatih'te ise bazı bölgelerde yağışlar nedeniyle trafik yoğunluğu yaşandı.

Yağışlarla birlikte sürücüler, 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin girişlerinde ve bağlantı yollarında yavaş ilerleyebildi. D-100 kara yolu ile TEM Otoyolu'nda da bazı bölgelerde trafik yoğunluğu gözlendi.

Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, sosyal medya üzerinden paylaştığı harita ile İstanbul'a "kırmızı hücre"nin ulaştığını bildirdi. Öztel, özellikle İstanbul-Anadolu Yakası'nda Üsküdar-Kadıköy-Altunizade arasında şiddetli sağanakların görüldüğünü belirtti ve bu bölgelerde su baskınları yaşanabileceği uyarısında bulundu.