İzmir'e Tüm Uçuşlar Durduruldu! Rotalar Değişiyor

İzmir'e Tüm Uçuşlar Durduruldu! Rotalar Değişiyor
Çeşme'deki yangın nedeniyle Adnan Menderes Havalimanı'na inişler geçici olarak durduruldu ve bazı uçaklar rotalarını değiştirerek ya da kalkış noktalarına geri döndü.

Çeşme ilçesindeki Delikli Köy mevkisinde çıkan yangın nedeniyle, Adnan Menderes Havalimanı'na inişler geçici olarak durduruldu. Bazı uçaklar rotalarını başka havalimanlarına yönlendirirken, bazıları ise kalkış noktalarına geri dönmek zorunda kaldı.

Yangın, İzmir'in Çeşme ilçesinde meydana geldi ve maalesef 3 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Yetkililer yangını kontrol altına almaya çalışırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı ve yangınla ilişkili olduğu düşünülen 4 kişi gözaltına alındı.

Yangının neden olduğu yoğun dumanlar sebebiyle hava trafiği etkilendi. Aşağıdaki uçuşlar rotalarını değiştirerek ya da geri dönerek etkilendi:

  • SunExpress'in Hamburg -> Bodrum Milas seferi (XQ915) ve Brüksel -> Bodrum Milas seferi (XQ933), Düsseldorf -> Bodrum Milas seferi (XQ959) Bodrum Milas Havalimanı'na yönlendirildi.

  • Türk Hava Yolları'nın İstanbul -> İstanbul seferi (TK2334) ve İstanbul -> Bodrum Milas seferi (TK2332), Bodrum Milas Havalimanı'na yönlendirildi.

  • Aegan Airlines'ın Athina seferi (A3996) ve AJet'in Sabiha Gökçen seferi (VF3068) ise kalkış noktalarına geri döndü.

Yangınla ilgili gelişmeler ve hava trafiği durumu hakkında detaylar en kısa sürede kamuoyuna açıklanacak.