İsmail Saymaz, Sözcü'den ayrıldı. İşte yeni adresi

İsmail Saymaz, Sözcü'den ayrıldı. İşte yeni adresi
Muhalif gazeteci İsmail Saymaz, Sözcü TV'den ayrıldı. Deneyimli gazetecinin yeni adresi belli oldu.

Bir süredir yazılarına Sözcü'de devam eden İsmail Saymaz yeni yol haritasını belirledi. Sözcüden ayrılan deneyimli gazetecinin yeni adresini Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş duyurdu.

Toktaş, İsmail Saymaz'ın Halk TV ile devam edeceğini duyurdu

İsmail Saymaz kimdir?

Karadenizli bir ailenin çocuğu olarak Rize’de 11 Temmuz 1980’de doğdu. Üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde bitirdi. Gazeteciliğe ilk adımlarını Rize'de atarken, Konya ve İstanbul’da yerel gazetecilik yaptı. Radikal ve Hürriyet gazetelerinde çalıştı. Sözcü gazetesinde mesleğini sürdürürken kısa süre önce Haltk TV ile anlaştığı duyuruldu İnsan hakkı ihlalleri, düşünce ve ifade hürriyeti konularında haberleri yayımlanıyor. Saymaz, yirmiye yakın davada yargılandı. 2014 yılında Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün yılın “100 Basın Kahramanı” listesine alındı.

Kitapları: Postmodern Cihad, Hanefi Yoldaş, Nefret / Malatya: Bir Milli Mutabakat Cinayeti, Oğlumu Öldürdünüz Arz Ederim, Sıfır Tolerans, Sözde Terörist, Esas Duruşta Cinayet, Ali İsmail, Fıtrat, Çay Güzeli, Türkiye’de IŞİD, Kimsesizler Cumhuriyeti, Şehvetiye Tarikatı, Balkon Sefası.