İbn-i Sina'nın beyaz saç sorununa kökten çözüm formülü

İbn-i Sina'nın beyaz saç sorununa kökten çözüm formülü
Günümüzde bir çok insan beyaz saçlarını boyatarak kapatsa da bu durum sadece bir kaç haftalık ve oldukça pahalı bir çözüm olarak biliniyor.

Özellikle saçlarını uzatan kişilerin rahatsız oldukları beyaz saçlara ya da saç beyazlamasına karşı da çeşit çeşit yöntemler vardır. Günümüzde bunun en pratik ancak en maliyetli çözümü saçları boyatmaktır. Fakat İbn-i Sina'nın günümüze ulaşan reçetesi bu yöntemlerin önüne geçmiştir.

İbni Sina çok uzun yıllar önce bu soruna el atmış ve boyaya gerek kalmadan saçların beyazlamasına engel oluyor. Saç beyazlamasını önleyen önerilerde de bulunan İbn-i Sina, formülünden 3 çeşit yağ kullanarak bu sorunu aşmayı hedefliyor

Saç beyazlaması bazı kişilerde genetik, bazı kişilerdeyse kullanılan ürünlerden kaynaklı olarak meydana geliyor.
Pek çok kişi saç beyazlaması problemine boyalarla müdahale etmeye kalkıyor fakat bu durum saç için oldukça zararlı oluyor. İbn-i Sina saç beyazlamasını engelleyebilmek için doğal yağları tavsiye ediyor. Ayrıca kepek sorunu yaşayan kişiler için de sirkeli macun tarifini öneriyor.

Ünlü alim yıllar önce yazdı! Beyaz saçlarınız tarih olacak

İşte İbn-i Sina'nın kullandığı o üç yağ; Ban otu yağı, Keçiboynuzu yağı ve Çörek otu yağı

Ban Otu Yağı: Bu yağ, saçların beyazlamasını ve dökülen saçların yeniden çıkmasına yardımcı oluyor

Keçi Boynuzu Yağı: Bu yağ türü özellikle saç ve saç derisini bekleme özelliğiyle ön plana çıkıyor. Keçiboynuzu içerdiği antioksidan maddeler sayesinde parlak ve güçlü saçların elde edilmesine katkıda bulunur.

Çörek otu yağı: Bu yağ ise saçların kırılmasını ve koparak dökülmesini önler. Saça parlaklık vermenin yanı sıra beyazlama konusunda da oldukça etkendir.