Hasta köpekleri kaçırdığı iddia edilen Buket Özgünlü hakkında karar

Hasta köpekleri kaçırdığı iddia edilen Buket Özgünlü hakkında karar
Geçtiğimiz haftalarda kudur sokak köpeklerini Şanlıurfa'dan alıp Ankara'ya getirdiği iddia edilen Buket Özgünlü tahliye edildi

Kuduz köpekler Ankara'ya taşıdığı iddiasıyla gözaltına alınıp daha sonra tutuklanan Buket Özgünlü için mahkemeden flaş karar çıktı. Mahkeme sanığın tutuksuz yargılanması isteğini yerinde bularak tahliyesine karar verdi.

Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı Buket Özgünlü Boyacı, geçtiğimiz haftalarda sosyal medyadan yayınladığı videoda hastalıklı köpekleri Şanlıurfa'dan kaçırıp Ankara'ya getirdiğini söylemiş ve olay büyük yankı uyandırmıştı.

Hayvanları koruma kanununa muhalefetten tutuklama

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmada, Özgünlü'yü "bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma" ve "hayvanları koruma kanununa muhalefet" suçlarından gözaltına alınarak 10 Haziran'da tutuklanmıştı.

Urfa'nın Eyyübiye ilçesinde insanlara saldıran 2 köpeğin kuduz olması sebebiyle karantina kararı alınmıştı. Toplatılan sokak köpekleri için harekete geçen Özgünlü, ulaştığı Şanlıurfa'dan hayvanları izinsiz biçimde alarak araçlarla Ankara'ya getirmişti. Ankara Valiliği ise, kente getirilen "hastalıklı" köpeklerin karantinaya alındığını ve köpekleri kente taşıyan Buket Özgünlü ve beraberindeki dernek çalışanı M.S.D. gözaltına almıştı. Urfa’dan Ankara’ya getirilen köpeklerin kesinleşmiş bir tanısı olmadığı açıklanmıştı