Halk Ekmek Dönemi Bitiyor Mu? İşte Yeni Sistem

Halk Ekmek Dönemi Bitiyor Mu? İşte Yeni Sistem
Eskişehir'de Halk Ekmek satış merkezlerinde kredi kartı ile ödeme dönemi başladı, bu yenilik vatandaşların uygun fiyatlı ekmek alımını kolaylaştırıyor.

Vatandaşlar, artan ekmek fiyatlarından şikayetçiydi. Bu soruna çözüm olarak, Eskişehir'de Halk Ekmek satış merkezlerinde kredi kartı ile satış dönemi başladı. Ekmeğin yer yer 10-15 liraya çıktığı koşullarda, Halk Ekmek büfeleri uygun fiyatlı ekmek temin ederek vatandaşların temel gıda ihtiyacını karşılıyor. Belediyeler tarafından yaygınlaştırılan Halk Ekmekler, vatandaşların beslenme ihtiyacını büyük oranda karşılıyor.

Nakit para kullanımının yanı sıra artık kredi kartı ile de ödeme yapılabilecek. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Halk Ekmek satış büfeleri, nakit alışverişe alternatif olarak kredi kartı ile satış dönemine geçiyor. Şehrin 69 farklı noktasında bulunan Halk Ekmek büfelerinin 57'sinde kredi kartlı satışlar başladı. Kalan 12 büfede ise kurulum aşamaları devam ediyor.

Bu yenilik, vatandaşların ödeme seçeneklerini genişleterek alışverişlerini kolaylaştırmayı hedefliyor. Halk Ekmek büfelerinin kredi kartı kabul etmesi, ekmek alımını daha erişilebilir hale getirerek ekonomik sıkıntılarla mücadele eden vatandaşlara destek sağlıyor. Eskişehir'deki bu uygulama, diğer iller için de örnek teşkil edebilir.