Gözler Doğrulanmış İlan Yasasında! Tarih Belli Oldu

Gözler Doğrulanmış İlan Yasasında! Tarih Belli Oldu
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 15 Eylül'den itibaren emlak sektöründe doğrulanmış ilan dönemi uygulamasına geçileceğini ve otomotiv sektörüne de kısa süre içinde bu düzenlemenin getirileceğini açıkladı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 15 Eylül'de emlak sektöründe doğrulanmış ilan dönemine geçileceğini açıkladı. Buna göre, konut satacak kişiler e-Devlet üzerinden gayrimenkulü seçerek emlakçıyı yetkilendirecek. Bu düzenleme kısa süre sonra otomotiv sektöründe de uygulanacak.

Kayseri'de gazetecilerle bir araya gelen Bakan Bolat, 2023'te göreve başladıktan sonra 2028 vizyon programını açıkladıklarını, bu programda mal ihracatında 375 milyar dolar, hizmet ihracatında ise 200 milyar dolar hedeflediklerini belirtti. Bolat, görev süresi boyunca 1300'e yakın heyet kabul ettiğini ve sektörel sorunları dinleyerek çözümler aradığını ifade etti. 2022'de ithalatın 376 milyar dolara çıktığını, geçen yıl ise 362 milyar dolara indirmeyi başardıklarını söyledi.

Dampingli ve sübvansiyonlu ithalatı önlemek için yasal tedbirler aldıklarını belirten Bolat, bu sayede ithalatın yıllık 343 milyar dolara gerilediğini ve döviz rezervlerinin arttığını vurguladı. Son aylarda enflasyondaki düşüşün ekonomiye olumlu yansıdığını ifade eden Bolat, kredi maliyetlerinde de düşüş beklediklerini ekledi.

Bolat, İsrail'e ihracatta düşüş yaşandığını ancak yeni pazarlarla bu açığın kapatıldığını belirtti. Enflasyonun düşmesiyle ihracata yönelimin artacağını ve iç pazardaki talep azalmasının ihracat fırsatlarını artıracağını söyledi. Ayrıca, OVP hedeflerine bağlı kaldıklarını ve ihracatta düşüş öngörmediklerini belirtti.