Galericileri sevindiren haber geldi 31 Ağustosa ertelendi

Galericileri sevindiren haber geldi 31 Ağustosa ertelendi
7 Temmuzda yürürlüğe girmesi beklenen ve araçlara standart olarak bazı özelliklerin eklenmesini zorunlu kılan yönetmelik ertelendi

Türkiye'de sıfır olarak satılan araçların, AB standartlarına yaklaştırılması amacıyla yeni özellikler ve donanımlar eklenerek daha güvenli hale getirilmeleri için yürürlük tarihini 7 Temmuz olarak belirlenen karar ertelendi. Resmi Gazete'de yayınlanan değişiklikle karar 31 Ağustos'a ertelendi.

Galericiler sevindi, halka yarayan bir durum yok

Gelecek olan standartlara 10 gün kala erteleme kararı galericileri sevindirdi. Zira ellerindeki stokları eritemeyen esnafa zaman kazandırıldı. Araç almayı bekleyenler ise son haftayı bekliyordu. Fiyatların hızla aşağı çekildi dönemde stokları eritemeyen galericilerin fiyatları daha da geri çekmesini bekleyenler hüsrana uğradı.

gq92tqrxmaa7lzj.jpg

GENEL GÜVENLİK YÖNETMELİĞİ NEDİR?

GSR 2, sıfır araçlara yeni özellikler ve donanımlar eklenerek daha güvenli hale getirilmeleri için Avrupa Birliği tarafından hayata geçirilen yeni güvenlik donanımı regülasyonuna verilen isim. Dünya genelinde “General Safety Regulation”, yani “Genel Güvenlik Yönetmeliği” olarak bilinen bu regülasyon kararını 2020 yılında imzalayan ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor.

Bu karar doğrultusunda araçların minimum donanımlarında belirlenen standartlar sayesinde Türkiye'de satılan araçların donanımlarında önemli iyileştirmeler yapılması gerekli hale gelmişti.