Enflasyon Oranları Sonrasında Kira Zam Oranı Da Netleşti

Enflasyon Oranları Sonrasında Kira Zam Oranı Da Netleşti
Enflasyon oranlarının duyurulması ile birlikte kiralara gelecek zam oranları da açıklanmış oldu. Herkesin merak ettiği kira zam oranlarını yazımızda derledik.

Bugün açıklanan aylık bazdaki enflasyon oranları sonrasında kira zammına gelecek yüzdelik oranları da oldukça merak ediliyordu. Yüzde 25'lik maksimum konut kirası artışı devam edecek mi sorusu devam ederken, açıklamalar da art arda geliyor. Bugün itibari ile Kira artışlarını etkileyen 12 aylık TÜFE rakamları belli oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) mayıs ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte haziran ayı kira artış oranı netleşti. Peki, haziran ayı kira artış oranı ne kadar oldu? İşte detaylar:

Normal şartlarda kira artışlarında baz alınan 12 aylık ortalama verisi de netleşti. İşyerlerine yapılacak haziran ayı kira artış oranı %62,51 olarak belirlendi. Bu da demek oluyor ki, kira kontrat süresi haziran ayında dolan işletme sahipleri kiralarında %62,51'lik bir tavan zammı uygulayacaklar.

Ancak, %25'lik zam sınırı sadece konutlar için geçerli olacak. İşyeri kiraları için ise böyle bir sınır bulunmuyor. İşyeri kiraları, 12 aylık TÜFE rakamlarına göre belirlenecek.