Dört Gözle Bekleniyordu! O Meslek Grubu Artık SGK Kapsamında

Dört Gözle Bekleniyordu! O Meslek Grubu Artık SGK Kapsamında
SGK tarafından verilen müjdeli haber o meslek grubuna geldi. Dört gözle beklenen karar bugün açıklandı.

SGK tarafından dört gözle beklenen haber bugün bu meslek grubuna verildi. Aylardır süren tartışma konularından biri olan ev işçilerinin SGK durumları netleşti.

Kayıt dışı çalışan yaklaşık 1 milyon ev ve bakım işçisinin sosyal güvenlik ve iş kanunu kapsamına alınması ve sendikal haklarını kullanabilmeleri hedefleniyor. Bu sayede bu alandaki kayıt dışılığın önüne geçilmesi ve devletin de gelir elde etmesi amaçlanmaktadır.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada bu düzenlemenin kayıt dışı çalışmayla mücadelede önemli bir adım olacağını vurguladı. Arslan, ev ve bakım işçilerinin iş sağlığı ve güvenliği açısından da ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, çalışma koşullarının hukuki güvence altına alınması gerektiğini ifade etti.

Arslan, "Ev işçilerinin sorununu çözmek aslında kamu için de devlet için de önemli bir avantaj elde ediyor. Biz ev işçilerinin SGK kapsamına alırsak SGK'nın prim miktarı artacak. İş kanunu kapsamına alırsak vergi ve sigorta primleri ödeyerek ülkenin kayıtdışı bir kesimini de kayıt altına alacağız." dedi.

Arslan, özellikle iş sağlığı ve güvenliğinde ciddi sorunlar yaşandığını belirterek "Çalışma koşulları evin yetkilisine bırakılmamalı hukuki güvence altında olmalı." mesajı verdi.