''Doğru Yoldayız'' Diyerek Ekonomiyi Değerlendirdi

''Doğru Yoldayız'' Diyerek Ekonomiyi Değerlendirdi
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda görevdeki ilk yılına ilişkin değerlendirmelerini paylaştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, görevdeki ilk yılına ilişkin değerlendirmelerini sosyal medya hesabından paylaştı. Şimşek, "Programın işlediğini ve politika önceliklerinde kaydedilen ilerlemenin doğru yolda olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı. Ekonomik politikalarının başarıya doğru ilerlediğini vurgulayan Bakan Şimşek, bütçe açığının yüksek olduğunu ancak deprem harcamaları hariç açığın milli gelire oranının 2023'te yüzde 1,6 olarak gerçekleştiğini belirtti.

Harcama disiplini, tasarruf, vergide adalet ve verimlilik odaklı maliye politikasına devam edeceklerini dile getiren Şimşek, açığı 2024’te yüzde 5’in, 2025’te ise yüzde 3’ün altına indirmekte kararlı olduklarını ifade etti. Net dış talebin büyümeye katkısının pozitife döndüğünü vurgulayan Şimşek, "Güçlü iç talep nedeniyle oluşan makroekonomik dengesizlikleri gideriyoruz" açıklamasında bulundu. Bakan Şimşek, programlarının işlediğini ancak ilerlemek için daha yapacakları olduğunu belirtti ve "Enflasyonu tek haneye indirmek meşakkatli olsa da programımızı kararlılıkla uygulayarak başaracağız. Tüm hedeflerimize ulaşmakta kararlıyız" şeklinde konuştu.